Kumpulan Puisi Sajak Pantun Bahasa Sunda

Category : puisi cerita pidato
Kumpulan Puisi Sajak Pantun Bahasa Sundaby blog tainment newson.Kumpulan Puisi Sajak Pantun Bahasa Sundaxml search Kumpulan Puisi Sajak Pantun Bahasa Sunda. Berbagai contoh kumpulan puisi, sajak dan pantun dalam bahasa sunda dengan berbagai tema tentang alam, cinta, kaendahan alam, perpisahan, ibu, jante arkidam, buhun, pendek, keindahan alam dan masih banyak lagi. Semua contoh bisa di dapatkan di artikel ini, selain itu pembaca juga dapat menyumbangkan karya sendiri, silahkan […]

Kumpulan Puisi Sajak Pantun Bahasa Sunda. Berbagai contoh kumpulan puisi, sajak dan pantun dalam bahasa sunda dengan berbagai tema tentang alam, cinta, kaendahan alam, perpisahan, ibu, jante arkidam, buhun, pendek, keindahan alam dan masih banyak lagi. Semua contoh bisa di dapatkan di artikel ini, selain itu pembaca juga dapat menyumbangkan karya sendiri, silahkan lihat dibawah untuk lebih lengkap.

SAJAK CINTA Dalam Bahasa Sunda

Hasan Wahyu Atmakusumah

Dina nyasar, nyawang pangalaman nu kaliwat
Waktu ngarasakeun nimat cinta nu munggaran
Tina hate tukeur ucap anu suci
Kuring bogoh ka anjeun!
Cikuray nu bisu milu nyakseni
Kum!
Tapi eta cinta laas ku katiga
ngijih muyarkeun pasini ati
Jadi. Eta rasa cinta nu teu kedal
Ambruk memeh ngawangun ngahiji
Nyi kenya ngolesed bari boboleh
Bongan jaman nu kiwari!
Kuring kapeupeuh puhu catur
tarima hirup tacan cukup umur
Naha di dunya aya keneh nu bisa
Mere cinta tanpa jangji rebu hiji?
Kiwari kuring nyukang sasak kinasihan
Neangan cinta nu pangger di unggal Insan

PUISI SUNDA TENTANG IBU

Di peuting anu tiis
Kalayan berselimut kasorangan
Kuterbangun melong wiati wiati kamar kuring
Terlintas di benak sosok engkau
Anu sok marengan kuring mapag isuk-isuk
Anu sok marengan kuring ngarasakeun panasnya sinar panonpoé
Anu sok marengan kuring nyaksian bulan sarta béntang
Sarta balik nganteur kuring ka dina saré anu panjang
Kabéh éta kiwari teu bisa deui kurasakan
Alatan ayeuna ku laér ti anjeun
Mekipun sabenerna ku teu bisa
Tapi ku yakin kabéh éta baris lekasan
Ibu………..
Kuring sono kalayan senyummu
Kuring sono jeung kaasih nyaah anjeun
Kuring sono kalayan belai lembutmu
Kuring sono baris pelukmu
Ku hayang kau weruh éta
Ibu……….
Kau sok aya
Dina unggal hembusan nafasku
Dina unggal léngkah suku kuring
Dina unggal naon anu ku gapai
Alatan kau kitu hartosna dina hirup kuring

Contoh Puisi Bahasa Sunda – Kahirupankarya : IX I ( Nurlela dan kawan-kawan )

Hirup di dunya ngan saukur ngumbara
Ulah ngansaukur poya-poya
Da di dunya moal lila
Pasti bajak enggal sirna

 Dian Poe anu teu di sangka-sangka
 Urang boa di Cabut nyawa
 Sing tawakal urang salawasna
 Meh hirup isuk bagja waluya

Pantun Cinta Bahasa Sunda

aya tempe nuju dibaceum
ngadamel tempe nepi ka lieur
abdi aya hate ka anjeun
naha anjeun ngabalieur

payun bumi meuni barala
bumi kosong taya nu gaduh na
mikacinta ti baheula
mugi leres aya jodo na

cau dijero bungkusan
cangkang cau meuni rujit
baheula mah nyaah pisan
ngan ayeuna malik ijid

aya jalma gampang pundung
sikep pundung kudu dipiceun
kaduhung matak kaduhung
kapungkur bogoh ka anjeun

Pantun Lucu Bahasa Sunda

ka Bandung kuring ka bandung
sukajadi keur marema
kaduhung kuring kaduhung
heunte jadi ka manehna

kamari ulin ka samarinda
trus nyimpang ka bima
kuring mah da urang sunda
nyebat ka indung teh emak

diluhur aya bandera
bandera gambar panda
naha kuring kudu era
pan ieu teh basa sunda

Itulah berbagai contoh Kumpulan sajak/Puisi dan Pantun dengan bahasa sunda dan tentunya masih banyak lagi. Semua contoh bisa di dapatkan disini, Bagi yang ingin menyumbangkan karya sajaknya bisa ditulis di form komentar dibawah. Selamat menulis dan berkarya.

Related search

    No internet connection No internet connection

Related Posts

Comments are closed.